През последните десет години една  компютърна мишка спечели стотици турнири, помогна на най-добрите играчи да достигнат върха на кариерата си и остана записанa като  гейминг легенда. Това е Sensei, известната мишка на датската компания SteelSeries, която поставя стандарти за конкуренцията от 2009 г.

Така че не е изненадващо, че обявата на неговия наследник – Sensei Ten,  вълнува обществеността.

С името, което буквално означава „учител“ и „небе“, датският производител искаше да покаже, че няма граници, които играчът не може да достигне с новата мишка.

 

ФОРМА И МАТЕРИАЛ

Една от основните характеристики, които новият Sensei е възприел  от своя предшественик, е факта, че може да се използва еднакво удобно с дясната, и с лявата ръка. Това е форма, която много производители на най-важните периферни устройства за игри се опитват да имитират от години, но безуспешно.

Бутоните „forward“ и „backward“ са разположени от двете страни и тяхната функция може да се регулира с помощта на придружаващ софтуер, който запомня настройките в самото устройство. При опростен и изключително функционален дизайн двата основни бутона са проектирани така, че представляват удължаване на гърба на мишката и могат да издържат невероятните 60 милиона кликвания.

Над скролиращото колело, което е изключително прецизно и има гумено покритие, има бутон за регулиране на чувствителността на CPI и малък светодиод, който светва при смяна на чувствителността. Изключително елегантно RGB осветление има на логото и около колелото, а също така може да се регулира в различни цветове, за да отговаря на предпочитанията на играча.

Мишката тежи само 92 грама и е покрита с много удобна гумирана пластмаса, докато на дъното има стандартни гладки крачета и полупрозрачна пластмаса.

ПОД КАПАКА

Това, което поставя Sensei Ten в самия връх на професионалните геймърски мишки, е сензор, който е последната дума в технологиите. Той е разработен от PixArt само за нуждите на SteelSeries мишки и се нарича TrueMove Pro.

Това е оптичен сензор, който функционира на всяка повърхност. Основното предимство е, че осигурява истинско проследяване 1 към 1, което означава, че играчът няма да усети никакво ускорение при движение, тъй като новият сензор осигурява отлична стабилизация на мишката и елиминира фалшиво проследяване по време на бързи движения.

Sensei Ten може да се движи с 50G или дори 450 IPS (инча в секунда), или 11,5 метра в секунда.

 

ПОКЛОНЕТЕ СЕ ПРЕД ГОСПОДАРЯ

SteelSeries успя да подобри един от най-добрите си модели, който остави дълбок отпечатък в света на игрите. Инженерите на тази компания постигнаха фантастичен резултат, запазиха оригиналния дизайн, като същевременно подобриха производителността на мишката, за да отговорят на нуждите на съвременния Е-спорт и нуждите на всеки играч.

Sensei Ten е феноменална мишка, изключително проста и функционална, поради което спечели фенове навсякъде, при много силна конкуренция. Така че не е изненада, че едно от основните послания на новия Sensei е „Bow to the master“ (Поклонете се пред господаря)

SteelSeries

SteelSeries е лидер в гейминг периферни устройства, фокусирани върху качеството, иновациите и функционалността. Те са и най-бързо развиващия се бранд за гейминг компютърни слушалки в САЩ. Основан през 2001 г., SteelSeries подобрява производителността чрез иновации и пионерски технологии които позволяват на геймърите да играят по-добре, да тренират по-дълго и да се справят с безбройни предизвикателства. 

SteelSeries е между първите поддръжници на конкурентните геймърски турнири и е-спортовите. Свързва геймърите помежду им, насърчавайки усещането за общност и цел. Компанията се подпомага и от екип от професионалисти и играчи, които с ентусиазъм допринасят за дизайна и изграждането на всеки допълнителен игрален компонент. Те са и движещата сила на компанията.