След не много успешния „Пътят на Юпитер“ (Jupiter Ascending) режисьорите Андрю и Лана Уашовски се завръщат. Този път обаче те ще направят това с нов сериал, оригинална продукция на набиращата скорост услуга Netflix. Телевизионното шоу е съвместно създадено заедно с Джей Майкъл Стразински – умът зад великата продукция „Вавилон 5“ (Babylon 5).

Историята в „Sense8“ ще разкаже за осем души, които живеят в различни краища на света, но някаква сила слива умовете им – те могат да си комуникират и обменят опит от разстояние, като споделят мисълта и уменията си. Сериалът дебютира на 5 юни по Netflix. Точно в такива моменти се питам защо още нямаме Netflix в България. После се сещам, че колкото и да би било хубаво, в момента, в който го пуснат, продуктивността ми ще падне с поне 50%. Да.

Освен осемте актьора, които ще изиграят главните герои, в „Sense8“ ще видим още познати лица като Дарил Хана („Убий Бил“), Навийн Андрюс („Изгубени“) и Фрийма Агеман („Доктор Кой“). По-долу вижте и трейлър за сериала. След него съм поставил и много интересни клипове за всеки от героите, като има и по няколко думи за всеки актьор.

Героите:

Уил: В ролята е Брайън Смит, познат от сериали като „Съпротива“ (Defiance), „Под наблюдение“ (Person of Interest) и „Stargate“.

Райли: Героинята е изиграна от Тупенс Мидълтън, която има роля в „Пътят на Юпитер“ и скорошния „Игра на кодове“ (The Imitation Game) с Бенедикт Къмбърбач.

Волвганг е германският актьор Макс Римелт, познат на тези които гледат телевизия от сериала „Ченге от миналото“ (The Last Cop).

Мигел Ангел Силвестре е испански актьор, влизащ тук в ролята на Лито.

Героинята Номи е изиграна от младата актриса Джейми Клейтън.

Доона Бае влиза в ролята на Сун. Актрисата може да познавате от филми като „Облакът Атлас“ (Cloud Atlas), отново на Уашовски. Също има роля и в „Пътят на Юпитер“.

Амъл Амийн е британски актьор, който тук ще видим в ролята на Кафей. Познат е на някой от ролята си в „Лабиринтът: Невъзможно бягство“ (The Maze Runner).

Кала пък ще бъде изиграна от индийската актриса Тена Десае, с роли в доста Боливуд филми.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS