телефонът който расте

seed

Asus Padfone устройствата не са сред най-популярните, но идеята че смартфонът ви може да захранва и таблет все пак е привлекателна и доста по-евтина. Представете си, че освен таблета, можете да захраните и вашия лаптоп, компютър или смарт телевизор. Звучи примамливо, нали? Всъщност това е в основата на концепцията за телефон, представена от Seed, чийто девиз е “the phone that grows”. Създателят на проекта Nick Rout го представя в кратко видео:

Концепцията, представена от Seed,  напомня много на тази за модулен телефон на Phonebloks, но ако разглеждаме  устройството като цяло. Идеята, че един апарат може да е в основата на целия ни дигитален свят е наистина интригуваща, а технологиите бавно и неумолимо гравитират около нея. Да съхраниш всички свои настройки и приложения, пренасяйки ги на устройствата, които ползваш в ежедневието си е наистина примамлива перспектива.

Nick Rout е студент последна година, но ако концепцията му спечели доверието на амбициозен производител, както стана с Phonebloks, може би мечтата му ще се превърне в реалност. Представете си, колко удобно би било прибирайки се от работа само да сложите смартфона си в компютъра и да продължите кореспонденцията си с важен клиент или просто да го пъхнете в таблета и да се излегнете блажено, четейки любимата книга. А за гледане на филми – телевизорът е насреща, само поставяте в него смартфона си и продължавате да гледате интересната серия, която сте започнали в метрото. Няма кабели, облаци, няма предварителни приготовления, с едно движение вашият дигитален свят се премества на по-голям екран или отново става преносим и компактен.

Какво мислите за Seed и телефонът, който расте? Възможно ли е едно устройство да захранва всички останали и да бъде наистина ефективно?