Според вас колко малка би трябвало да бъде една флаш памет, за да я изгубите на втория ден след закупуването ѝ? SanDisk изглежда искат да изпитат този въпрос, тъй като от днес вече е наличен последният модел мини флашка, която е не по-голяма от стотинка. Състои се просто от USB изход и пластмасова капачка и изглежда просто няма къде нейните 128GB да бъдат побрани. Но устройството е факт.

Според производителите по-лесно е просто да поставите флаш паметта в лаптопа си и да я оставите да стои там, вместо да я изгубите из раницата си или по-лошо – някъде, където няма да я намерите. Още повече, определено 128GB звучат повече като начин за увеличаване капацитета на паметта на лаптопа ви, вместо като устройство за прехвърляне на данни от един компютър на друг. SanDisk обещава флашката да побере до 16 часа Full HD видео и прехвърляне на данни със скорост от 130MB/с. SanDisk 128GB Ultra Fit вече се продава и е на цена от 119.99 долара. Освен нея, на пазара може да се намери и новата флаш памет с най-голям капацитет от компанията – 256GB Ultra USB 3.0, която пък струва скромните 199.99 долара.

По-интересно обаче звучи вариантът вече да можем да се сдобием със SSD устройство, което се свързва към компютъра ви чрез USB Type-C конектор. Такава джаджа също е налична и то дори в два варианта. Ако желаете да имате много място за информация и възможността да ползвате най-новата технология за прехвърляне на данни, то Extreme 500 Portable SSD е за вас. Капацитетът му е до 480GB на цена от 239.99 долара. По-големият вариант е моделът Extreme 900 SSD с възможно най-голяма памет от 1,92TB. Цената за него е 999.99 долара. И двата модела са с конектор тип USB Type-C.

Ляво: SanDisk Extreme 500 Portable SSD / Дясно: Extreme 900 SSD

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS

Сподели
Предишна страницаProject Soli: още нещо от бъдещето на Google
Следваща страницаVIVACOM подарява жилище
Венцислав Димитров е редактор култура на Smart News и студент по астрофизика в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Интересува се от наука, технологии и иновации. Страстта му са космосът, класически sci-fi романи, комикси, хубава кухня и indie игри.