s band

s band

S Band, умната гривна на Samsung, която тихомълком беше представена само пред ограничен кръг посетители на събитие на компанията в Германия, без каквито и да е изявления за пресата, вече официално е обявена. Благодарение на колегите от технологичната медия Stereopoly, можем да я видим и в кратък клип.

Цената на S Band ще бъде 79.90 евро и тя пряко ще се конкурира с продукти като Jawbone UP, Nike Fuelband, Fitbit Force, Fitbit Flex и други. Всъщност това е фитнес тракер, който отчита изминатото разстояние, консумираните калории, проследява съня и уведомява потребителя, когато се отдалечи от своя смартфон.  Гривната използва технологията Bluetooth 4.0 Low Energy за връзка с телефона и същото приложение, както умния часовник Gear Fit. Каишката е сменяема и може да бъде съчетана успешно с дрехите. Налични са 5 различни цвята за LED диода за уведомленията, а зареждането става чрез MicroUSB порта, като за целта каишката трябва да се свали, което е може би малко досадно. Samsung твърди, че с едно зареждане, батерията може да изкара цели 5 дни, което е доста повече от Galaxy Gear.

Гривната вече е на разположение за поръчки в Amazon Германия на цена от 79.90 евро и може би е добър вариант за тези, които търсят подобно устройство на приемлива цена. Остава открит въпросът с кои апарати ще бъде съвместима S Band, тъй като имаме горчив опит с джаджите на корейската компания, които работят само с определени модели от серията Galaxy. Да се надяваме, че Samsung си е взела поука и поне този ненатрапчив аксесоар ще работи с повече телефони.

1 коментар

  1. 锘縮ac burberry cuir

    It is the best time to make some plans for the longer term and it is time to be happy. I have learn this publish and if I could I wish to suggest you few attention-grabbing things or suggestions. Perhaps you could write subsequent articles regarding th…

Comments are closed.