115

Изглежда, че не само потребителите са недоволни от липсата на промени във външния вид на Samsung Galaxy S5. От днес корейците имат нов директор на отдела за мобилен дизайн на устройствата си — досегашния му вицепрезидент, Лий Мин-Хук.

Samsung отказва да коментира смяната на дизайн ръководството си, но се твърди, че голямата причина са купищата негативни отзиви за дългоочаквания Galaxy S5, който не се различава съществено от предшественика си Galaxy S4. Дали това най-накрая ще вдъхнови производителят да остави евтините пластмасови корпуси на мира и да пусне красив смартфон с изчистен, алуминиев корпус?

Външният вид на серията Galaxy е в застой, откакто на пазара се появи Samsung Galaxy S3 през 2012 г. Въпросът, който всички си задаваме, е дали Лий Мин-Хук ще има желанието и смелостта да внесе промени, или ще продължи спорната традиция на компанията си да създава пластмасови имитации на кожа.

42-годишният Лий Мин-Хук се превърна в център на медийното внимание по време на патентната война между Apple и Samsung, когато съдебното жури наказа корейската компания с главоломните 1 милиард долара в щети за копиране на патенти.

„Създал съм стотици скици и прототипи [за серията Galaxy]. Това означава ли, че през цялото време съм имитирал дейността си на дизайнер и съм копирал от останалите?“, коментира Мин-Хук по време на делото.