Една от първите пресконференции по време на Consumer Electronics Show тази година бе на Samsung. Компанията отдели голямо внимание на своето бижу Gear S2. Умният часовник скоро ще се сдобие с два нови варианта – в златен и платинен цвят.

Новите модели Gear S2 можем да очакваме малко по-късно през годината, като все още не се споменават цени. Те обаче със сигурност ще са по-скъпи от стандартните, тъй като все пак става въпрос за цвят злато и платина. Златният ще бъде с кожена каишка, оцветена в цвят слонова кост; платиненият Samsung от своя страна ще е с чисто черна, отново кожена, каишка.

По-интересното от подиума по време на пресконференцията идва от маркетинг вицепрезидента за Samsung Electronics America Алана Котън. Тя обяви, че скоро можем да очакваме ъпдейт, който ще позволи на Samsung Gear S2 да поддържа iOS. Това значи, че той ще се превърне в една добра алтернатива за притежателите на iPhone, които по една или друга причина не искат да си купуват Apple Watch.

Напомняме, че Gear S2 е с операционна система Tizen и поддържа всякакви Android смартфони с версия 4.0 KitKat и по-висока.