Както вече знаем, Samsung смятат да забавят премиерата на Galaxy S8 и вместо на сцената на Световния мобилен конгрес (MWC) през февруари, ще видим следващия флагман на корейците през април. Това би трябвало да стане на специално събитие в Ню Йорк, което все още чакаме да бъде потвърдено. Имаме обаче и още една лоша новина за феновете на Galaxy серията — Samsung Galaxy S8 ще е скъп… доста скъп…

Според анализаторите от Goldman Sachs, S8 ще е с около 20% по-скъп от своя предшественик в лицето на Galaxy S7. Това може да се дължи на няколко фактора, един от които са загубите от случилото се с Note 7. От друга страна обаче имаме и имплементирането на новия гласов асистент Viv, който предразполага към по-скъпа изработка на смартфона.

Ако вземем да сметнем колко пари ще струва Galaxy S8 спрямо цената на сегашния флагман на Samsung, резултатът ще ви стресне. Базовият вариант на Galaxy S7 Edge е с международна цена 799 долара (игнорираме модела с плосък дисплей, защото такъв при S8 може и да няма). В този ред на мисли, можем да очакваме Samsung да заковат Galaxy S8 на близо 950 щатски долара.

Е, какво мислите? Готови ли сте да дадете толкова пари за смартфон, пък бил той и Samsung…? Споделете с нас в коментарите.