Флагман. Това е едно от най-важните устройства за големите производители на електроника. Може би вече забелязвате, че част от компаниите, като HTC, предпочитат да се придържат към една дизайнерска линия, която да бъде лесно разпознаваема от потребителите. Логично и по никакъв начин изненадващо. Apple следва тази практика от години, за което често срещаше много негативни коментари. Samsung се опита да приложи тази стратегия през последните две години, но се сблъска със сериозно недоволство, подигравки и финансов провал. Samsung е технологичен гигант, който не е просто производител, за мнозина той е нарицателно име, когато стане дума за технолoгии. Феновете на корейците поискаха повече и може би за първи път те наистина ги чуха.

ВИЖ ОЩЕ: Обзор: HTC – водачът при иновациите този път малко изостана

Месеци преди официалния дебют на следващия представител от серията S, се появи информация, че Samsung ще започне от нулата, за да “възкреси” интереса към своите S флагмани. Години наред корейците смятаха, че пластмасата е най-доброто, което могат да дадат на своите потребители, че редицата софтуерни функции са страхотен бонус към пакета, а сменяемата батерия, слотът за microSD карти и водоустойчивостта са златно правило за всеки хай-енд смартфон на пазара. [rquote]Galaxy S6 Edge – смартфонът, който заслужи вниманието[/rquote]И много бяха съгласни с тях. До тази година. До този месец. На Световния мобилен конгрес в Барселона Samsung представи дългоочаквания Galaxy S6 , както и иновативния модел S6 Edge с извит от двете страни дисплей. Двете устройства значително си приличат на външен вид, като основната разлика е в екрана на Edge. Имахме ли нужда от такъв смартфон? Може би да. Готови ли сме за него? И да, и не. При такова пренасищане на пазара производителите вече са изправени пред трудното препятствие в лицето на думата “иновации”. Всеки иска да му се предложи нещо по-различно, иначе защо трябва да вади още 1000+ лева за устройство, което вече притежава. Напълно логично. Samsung даде своето предложение и това беше S6 Edge. Само времето ще покаже дали този телефон ще остане в портфолиото на компанията като успешен или неуспешен експеримент. Защото той е точно това – експеримент. Но всяко начало е трудно, така че с интерес ще следим как ще се позиционира това устройство на пазара. В началото и G Fleх не беше приеман от всички, но LG доказа, чe това не е просто непремислен опит.

galaxy s6 galaxy s6 edge

Едно трябва да признаем – Galaxy S6 и S6 Edge може би са едни от най-красивите флагмани, които Samsung е представяла до момента. Само че с една малка, но важна подробност – голяма част от този дизайн е копие на други вече съществуващи продукти, а материалите, използвани за направата им, далеч не са нещо ново и иновативно. Знам, че тук ще бъда жестоко нападната, но в крайна сметка няма как да кажа на черното бяло. Фактите са си факти и всеки преценява сам за себе си какво да приема или не. Да, на фона на цялата S серия тези две предложения взимат короната без секунда замисъл, но на фона на вече излязлото на пазара, картината придобива съвсем различен цвят. Защо трябваше корейците да загърбят всичко, в което вярваха и да го заменят с това, което толкова много хулеха?