Samsung_Galaxy_S5_render_1
Концептуална разработка на смартфона

Свикнали сме флагманите от S серията на Samsung да бъдат представяни през ранната пролет, но днешният слух определено е изненада. Според корейските медии, които се позовават на източници в компанията, Samsung Galaxy S5 ще бъде официално представен още през януари. Приятна изненада за всички, които очакват с нетърпение нещо ново от корейския гигант, но каква ли е причината за това бързане? Може би разочароващите продажби на Galaxy S4? Много потребители не бяха доволни от тазгодишния флагман. Познатата пластмаса, използвана при изработката му и близките с предшественика му характеристики така и не можаха да бъдат компенсирани от софтуерните трикове, а сега надеждите са насочени към следващия модел от серията.

За Galaxy S5 се чуха много и различни слухове, най-вече от него очакваме да бъде първият представител на линията с метален корпус. Хардуерно се надяваме да видим дебюта на 64-битовия осемядрен Exynos и качествената 16-мегапикселова камера с оптична стабилизация и подобрения при снимките на слабо осветление. Разбира се, бъдещият флагман ще дойде и с Android 4.4, както се полага на най-добрия модел на кампанията.

Всичко това са само слухове и колкото и да ни се иска да им вярваме, трябва да имаме едно на ум. Все пак съвсем скоро бе представен друг топ модел на корейците в лицето на Note 3, а дали ще му дадат възможност да се продава самостоятелно или ще отклонят вниманието на потребителите с Galaxy S5? От друга страна двата апарата са насочени към различни групи потребители и все пак конкуренцията не би трябвало да е толкова голяма, че да си пречат. Какво ще е решението на компанията, ще разберем когато го обяви официално!