galaxy s3

Galaxy S3

Galaxy S3 беше и си остана моята любов от пръв поглед! Миналата седмица ви разказах за това, колко трудно ми беше да се сдобия с Galaxy S2 и за впечатленията си от него. Тогава някой ме попита защо съм се разделила с него. Въпросът е логичен, след като толкова много исках този апарат и наистина бях доволна от вярната му служба, въпреки някои дребни недостатъци. Причината беше неговия наследник Galaxy S3.

Месеци наред слуховете за него дразнеха любопитството ми, наред с това на милионите фенове по света. Реални снимки на Galaxy S3, така и не се появиха, а когато компанията го представи в уникално шоу на 3 май 2012, се оказа, че наистина това е едно както дизайнерско, така и технологично бижу. Още тогава, на грандиозното му представяне, аз просто се влюбих в него!

Невероятният му дизайн и специфичния син цвят ме привличаха като магнит. Този път Samsung изненада всички с един наистина уникален модел, нежно заоблен и наистина приличащ на речно камъче, както бе промотиран на представянето си. Освен това, Galaxy S3 пристигна с мощен хардуер, прекрасен 4.8-инчов Super AMOLED дисплей, защитен от Gorilla Glass 2 стъкло, четириядрен 1.4 GHz процесор, Mali 400MP4 графичен ускорител и 8-мегапикселова камера с множество настройки и функции. Не само това, машинката идваше с най-новата версия на Android 4.0.4 Ice Cream, по традиция силно модифицирана от компанията със собствения й потребителски интерфейс Touch Wiz. В своя флагман корейският гигант наистина беше потърсил връзката с природата и това не се изразяваше само в приликата със заоблено  и полирано от водата речно камъче, а и в звуците, които наподобяваха водни капки.

Всичко това ме привличаше силно и аз просто усетих, че Galaxy S3 е моят апарат, точно този, синичкият, който сякаш ми се усмихваше от всяка реклама и ме приканваше да го взема. Разбира се при мен нещата винаги се получават трудно. От самото начало знаех, че за подмяна на телефона трябва да изтърпя още четири месеца до есента, когато имах възможност да преподпиша договора си и да го взема. Започна едно дълго и мъчително чакане.