galaxy s2

galaxy s2

Миналата седмица започнах един разказ за впечатленията си, натрупани в продължение на години от серията Galaxy на Samsung. Разбира се първата ми любов беше Galaxy S, за срещата с когото ви разказах миналата събота.

С всеки изминал ден, прекаран в неговата компания, аз откривах нови и нови интересни възможности и непознати функции и се влюбвах все повече,  както в самия апарат, така и в съвсем младата тогава операционна система Android. За съжаление в живота има моменти, когато се налага да направиш избор и да се разделиш с нещо, за да се справиш с изникнали неочаквано проблеми. Така се случи, че любимото ми куче се разболя, а аз нямах възможността да посрещна разходите по операцията му. Разбира се каквато и да е техника, не е по-ценна от един живот и без да се замислям продадох апарата, към който бях толкова привързана. Няма да ви отегчавам с подробности, само ще кажа, че тежката операция премина успешно. Туморното образувание беше отстранено и аз бях щастлива, че най-верният ми приятел е жив и здрав.

По това време просто не можех да си позволя покупката на хубав апарат и се наложи да ползвам HTC Wildfire, което се оказа наистина голяма мъка. Малкият дисплей, липсата на достатъчно памет и ужасната пикселизация на картината, правеха всекидневната му употреба мъчение и аз просто знаех, че рано или късно отново ще се върна към любимата си марка.

Неусетно дойде моментът, в който Samsung представи следващия си флагман от серията Galaxy – S2. Този модел направи истинска революция със своя двуядрен процесор с честота 1.2 GHz, 1GB оперативна памет, красив 4.3-инчов Super AMOLED Plus дисплей с резолюция 480х800 пиксела, 8-мегапикселова камера с автофокус и LED светкавица. Не мога да не спомена и елегантния дизайн – цялата мощ беше събрана в корпус с размери 125.3 x 66.1 x 8.5 мм и тегло едва 116 грама.