samsung-pay-02

Новата мобилна разплащателна система Samsung Pay ще бъде пусната през септември в САЩ и Южна Корея, като компанията вече минава през финални тестове на услугата. Днес имаме малко повече информация за плановете на Samsung за работа в Европа.

MasterCard обяви, че ще си партнира с корейския производител, за да помогне за развитието на Samsung Pay на Стария континент. „И двете организации са ангажирани с революционни нововъведения във финансовите технолгоии, които ще изпълнят обещанието за истински мобилен портфейл“, каза Инжонг Рий, изпълнителен вицепрезидент на Samsung Electronics и глобален ръководител на Samsung Pay.

„С продължаващия растеж на световната икономика и разчитането на свързаните мобилни устройства, ние сме щастливи да разширим нашите отношения със Samsung чрез увеличаване обсега на Samsung Pay и MDES на картодържателите в Европа. Чрез нашето силно партньорство със Samsung ние с нетърпение очакваме за продължим да даваме тласък на иновациите в мобилната търговия чрез създаване на прости и сигурни плащания за потребителите „, каза Хавиер Перез, президент на MasterCard Европа.

Все още няма информация кога Samsung ще пусне мобилната си разплащателна система в Европа. Предполагаме скоро корейската компания ще предостави повече детайли.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS