Годината е към края си и не е рано да започнем да спекулираме върху следващия модел Galaxy смартфон. Очакваме да видим Galaxy S9 и Galaxy S9+ март, когато Samsung обикновено представят флагманите си напоследък. Тази година обаче, според Еван Блас от Venture Beat, корейците изглежда смятат да покажат устройствата предварително по време на CES. Напомняме, че tech конференцията се провежда всеки януари месец в Лас Вегас.

Блас дори има да ни каже нещо и за спецификациите на S9. Според него аудио жакът ще продължи да е наличен и следващата година. Освен това очакваме S9+ да получи допълнителни ъпгрейди над по-малкия модел, между които двойна камера и цели 6GB RAM (Galaxy S9 трябва да е с 4GB оперативна памет).

Като цяло не се очаква Galaxy S9 моделите да се различават коренно от тазгодишните флагмани, с изключение на по-добри спецификации. Може би единствената и голяма промяна във външния вид ще бъде скенерът за пръстови отпечатъци и неговото местоположение — според Еван Блас Samsung ще го преместят централно под камерата. Това определено ще бъде приветствано с усмивка от всички, които сметнаха позицията на скенера тази година за (меко казано) странна.

Разбира се, Galaxy S9 ще дойде и с нов по-бърз процесор, който би трябвало да е следващият флагман чип от Qualcomm — Snapdragon 845.

Ако видим S9 и S9+ по-рано от обикновеното, не значи разбира се, че официална премиера през март няма да има — Samsung ще представят устройствата си тогава и продажбата им ще започне в началото на април, както обикновено. На CES ще видим единствено нещо като тийзър за предстоящите флагмани.