samsung-ad

Битката с конкурентите може да бъде жестока. Казват, че в любовта и на война всичко е позволено – очевидно от Samsung са решили да следват тази максима и вадят оръжието на подигравката в най-новата реклама на Galaxy S5. Вражеският обект? Естествено, iPhone. И по-точно животът на батерията му.

Samsung представят неприятната ситуация, когато ти се налага да чакаш на летището, а батерията на телефона ти пада и нямаш друг избор, освен да търсиш контакт, в който да включиш зарядното. Независимо къде се намира този контакт – до кофа за боклук или в тоалетната. Естествено, всички „нещастници“, принудени да търпят всякакви неудобства в името на работещ смартфон, ползват iPhone (дизайнът и формата не могат да бъдат сбъркани, въпреки липсата на лого). В рекламата ги наричат „wall huggers” (прегръщащи стени) – не особено мило, нали?

Притежателите на Samsung пък нямат подобни проблеми, използвайки ultra power saving mode или слагайки допълнителна батерия. Очевидно целта на рекламата е колкото да похвали възможностите на Galaxy S5, толкова и да изкуши онези, които използват iPhone, да сменят телефона си и да заложат на Samsung. Припомняме ви, че според скорошно изследване такава тенденция се наблюдава масово във Великобритания – 26% от британците, които тази година са си купили Galaxy S5, преди това са имали iPhone.

Как мислите, дали този подход е успешен? Ако сте притежатели на iPhone, би ли ви накарала тази реклама да смените бранда, когато си купувате следващия телефон?

Сподели
Предишна страницаПърви снимки на Nokia Lumia 830
Следваща страницаMicrosoft подготвя Office за Android
От години работи в сферата на медиите, рекламата и маркетинга. Интересува се от всичко ново, любопитно и креативно, както и от начина, по който динамичните промени и развитието на технологиите в съвременния свят се отразяват на хората.