Samsung

Според доклад от Шанхай, Samsung платили на 500 души да се преструват на Samsung фенове по време на пресконференция, проведена в петък в Китай, за да се покаже новият Samsung Galaxy S6 и Samsung Galaxy S6 Edge. В крайна сметка излиза, че от 1000 присъстващи, половината са били платени.

Според човек, който е набирал „фенове“ на производителя, Samsung са търсели хора под 30 години, които приличат на студенти. Този, който е прекарал повече от час по време на събитието е бил възнаграден с 4,80 долара, докато вербуващият е получавал по 3,20 долара за всеки човек, койо е успявал да наеме.

На фалшивите феновете са давани инструкции да казват на пресата, че са на събитието, защото са Samsung фенове или защото просто са заинтересовани от новите телефони на корейския производител. И все пак, половината от хората по време на събитието били правили снимки на Galaxy S6 и Galaxy S6 Edge с iPhone-и, което е доста забавно. Една от участничките споделила, че спечелила 8,14 долара за престой от повече от 15 минути на медийното събитие. Всеки нает човек трябвало да се снима с име и телефонен номер в WeChat. Освен това е трябвало да харесват страницата на Samsung Galaxy Baidu.

Това прилича на евтин и стар номер, с който да се покаже класа и мащаб на всичко, което правиш, но явно не е много ефективен, защото понякога се връща като бумеранг. От Samsung излезнаха с изявлението, че тези слухове са „напълно безпочвени и фиктивни“. Напълно отрекоха подобно нещо и споделиха, че са се заели с издирването на първоизточника.

Докато тази интрига се разнищи може и вие да споделите какво мислите за това действие на корейците или липсата на такова?

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS