Според нов доклад на Naver, Samsung работят по следващата версия на Gear VR, която обаче ще е доста по-различна от досегашните. Информацията сочи, че новият хедсет ще работи автономно и няма да има нужда да бъде свързван със смартфон, за да се използва. Naver споменават още, че вграденият дисплей на следващия Gear VR ще бъде с гъстота на пикселите от цели 2000 ppi.

За сравнение, популярният в момента автономен VR хедсет Oculus Rift има гъстота на пикселите от 460 ppi. Текущата версия на Gear VR пък е съвместима със смартфони, чиято гъстота на пикселите е около 500 ppi.

Според специалистите, точно ниската резолюция е причината повечето ползватели на хедсети за виртуална реалност да чувстват главоболие и световъртеж след по-дълго носене. Смята се, че след вдигане на пикселите над 1000, тези странични ефекти ще изчезнат, защото потребителите няма да могат да виждат отделни пиксели.

Не е ясно кога точно можем да очакваме следващият Gear VR на пазара. Премиерата му би могла да се случи заедно с тази на Galaxy S9 догодина, или дори по-късно. Както и за всичко друго, ще трябва да почакаме.