Samsung-Galaxy-S6

Samsung има доста големи очаквания за новия си флагман Galaxy S6. Според Анди Ту, главен мениджър на компанията в Тайван, Samsung смята, че новият модел може да подобри последния рекорд по продажби, принадлежащ на Galaхy S4, от който бяха купени 16 милиона бройки за първите три месеца. За този период реализираните продажби за Galaxy S5 паднаха до 12 милиона. Този спад накара корейците да преосмислят своята политика и да представят смартфон с изцяло нов дизайн.

Виж още: Ето какви функции ще предлага извитият дисплей на Galaxy S6 Edge

Според Ту, започвайки от следващото тримесечие, Samsung ще се фокусира върху маркетинга на Galaxy S6, Galaxy Note 4 и сериите от среден клас Galaxy A и E. Новите флагмани, представени на 1 март, идват с редица подобрения, като корейците вече изоставиха пластмасата, предният и задният панел са от стъкло и имат Gorilla Glass 4 покритие. С металния корпус те вече имат по-премиум излъчване, но за сметка на това Samsung направи доста сериозни промени – батерията не може да се сменя, премахнат е и слотът за microSD карти, но пък налице са версии с 32/64/128GB вградена памет. Това може да не се хареса на всички потребители, но няма как да отречем, че Galaxy S6 и Galaxy S6 Edge са може би едни от най-добре изглеждащите хай-енд смартфони на корейците. Те ще излязат на пазара от 10 април.

Рекламната кампания на Samsung най-вероятно ще е фокусирана върху по-бързо зареждащата се батерия (с 50% по-бързо от тази при Galaxy S5), 16-мегапикселовата задна камера с оптична стабилизация, 8-ядрения Exynos 7420 процесор и вградената възможност за безжично зареждане. Все още не е ясно дали Samsng планира да обедини резултатите на Galaxy S6 и S6 Edge в едно, но най-вероятно ще избере този подход, защото има доста амбициозна цел.

Технологичният гигант се надява промените в новите флагман да доведат не само до нов рекорд в продажбите, но и също така те да засечнат последния хай-енд смартфон на HTC – One M9, както и очаквания LG G4 в САЩ. На останалите пазари Samsung ще трябва да се изправи с топ моделите на по-ниска цена от китайските производители като Xiaomi. Само времето ще покаже дали очакванията на корейците ще бъдат оправдани.

Вижте нашето видео за Galaxy S6 и S6 Edge: