В началото на април стана ясно, че Galaxy S8 и по-големият му брат Galaxy S8+ се справят много добре на пазара за предварителни поръчки. Ето че Samsung обяви това официално с прессъобщение, в което се казва, че поръчките на смартфона са били 30% по-високи спрямо тези на предишния флагман Galaxy S7.

Още по думите на главния оперативен директор на Samsung Electronics America Тим Бакстър, това са „най-добрите“ резултати от предварителни поръчки до сега.

Изглежда дори проблемите с Galaxy Note 7 не са повлияли чак толкова на мнението на феновете за марката и вълнението около представянето на нов продукт не стихва; дори напротив. Визирайки проблемите с фаблета по-рано миналата година, в прессъобщението се казва още:

„В Samsung вярваме, че да създаваме иновативни продукти, на които да се радват милиони, е привилегия; отново се ангажираме да имплементираме иновации — не само продукти и услуги, но и процеси.“

Колкото до проблемните единици с червеникав оттенък на дисплея, Samsung готвят софтуерен ъпдейт, който трябва да се справи с това. Компанията сподели, че проблемът не е хардуерен. Въпросът обаче кой кога ще получи въпросният ъпдейт, остава. Ще трябва да видим и дали ще има засегнати бройки тук, в България.