Под сянката на iOS и Android, Windows 10 Mobile, доста се бори за да спечели доверието на двата производителя и нейните клиенти. Това обаче не трябва да ви навежда на мисълта, че Windows 10 няма никакви готини и иновативни черти. Напротив, има! И изглежда Samsung са забелязали това и смятат директно да откраднат идеята от Windows и да я сложат в Galaxy 8.

Снимката по-долу е от презентация за Galaxy 8, от която се вижда, че корейският гигант работи по ново свойство за следващия си флагман, което ще позволява на потребителите да включват устройствата си директно към монитор, за да могат да се насладят на така нареченото desktop-like experience. Всичко това моментално свързваме със свойството Continuum, което Microsoft патентова още през 2015 година.

Освен това от презентацията се разбира, че ще можете да използвате мултитаскинг, както и периферно устройство, като мишка и клавиатура, които изглежда ще бъдат безжично свързани, чрез Bluetooth.

s-next-mobileВъпреки че детайлите относно новата концепция на Samsung остават неясни, от слайда, който виждаме, може лесно да се предположи, че ще можете да използвате телефона си по друго предназначение, докато той все още е включен към екрана.

За съжаление всичко останало остава скрито в компанията. Samsung отказват да коментират каквото и да било по всички слухове излезли за скоро излизащия Galaxy S8. Ще трябва да почакаме до февруари, за да видим с очите си, какво наистина ще представлява новият им флагман.

Така че, не трябва много да имаме доверие и на тази новина… В края на краищата, до самата премиера, няма как да знаем, кое ще си остане слух и кое ще се превърне в реалност.