blackberry-passport2111

BlackBerry обяви на събитие в Сан Франциско, че ще си партнира със Samsung, предлагайки ново ниво на сигурност за Android телефоните. Програмата ще бъде пусната в началото на следващата година, като тя представлява интегриране на криптираната система на BlackBerry в Knoх. Така ще бъдат добавени нови стандарти за криптиране, които ще поддържат програмата.

ВИЖ ОЩЕ: ЗЛОВЕЩ САЙТ ПОКАЗВА ВИДЕА ОТ ДОМАШНИ КАМЕРИ ЗА СИГУРНОСТ

Това е доста голям ъпгрейд за Samsung, защото ВВ  е известна с това, че има най-добрите пракрики за сигурност на пазара с мобилни устройства. В новата програма ще бъдат добавени и функции, които ще се справят с уникални предизвикателства, свързани със сигурността на Android, включително конкретни механизми за защита на данните от зловреден софтуер.

Тази стъпка е част от стратегията на Samsung да осигури по-голяма сигурност за стандартите на корпоративния пазар. По-рано тази година голяма част от устройстваа на компанията са одобрени за правителствено ползване, въпреки че през окромври излезе доклад за уязвимост в система Knox, определяйки я като „напълно компрометирана“.

Партньорството също така хвърля поглед върху новата бизнес стратегия на BlackBerry, която се бори с намаление в продажбите на своите устройства.  „Samsung Knox е фокусирана върху постигането на сигурност за мобилните устройства. В комбинация с BES12, ние ще предложим повече опции за клиентите, които се нуждаят от по-високи нива на сигурност на своите Android устройства“, каза в изявление Инджонг Рий.

Сподели
Предишна страницаНовият звяр на Mercedes-Benz
Следваща страницаПоявиха се първи снимки на Xiaomi Mi 5
Владислава Колчева е активен блогър и редактор в Smart News. Работила е като журналист във в. "Стандарт", като преди е заемала същата длъжност. Взять микрозайм на карту 24 часа в сутки. Покрива теми от света на технологиите, социалните медии и комуникациите, а интересите й включват психология, маркетинг и реклама.