Съхранението на файлове в облака не е за всеки. Има хора, които предпочитат да съхраняват всички свои файлове на смартфона или таблета си, вместо на непознато място „в облака“. За някого 64 GB вградена памет в смартфон е повече от достатъчно, а за други – малко.

Компанията Samsung обяви днес, че стартира масовото производство на 128GB flash чипове, предназначени за смартфони и таблети. Чиповете могат да четат съдържание със скорост 140MB/s и да записват с 50MB/s.

„С новите 128GB чипове, потребителите на смарт устройства могат да съхранят около 8 Full HD филма.“

Samsung все още не е потвърдила, че новите й смартфони ще бъдат с толкова вградена памет, но спокойно можем да ги очакваме в следващите поколения Galaxy и iPhone смартфони.

Сподели
Предишна страницаFacebook тества автоматична синхронизация на снимки
Следваща страницаZTE ще пуска смартфони с Firefox OS догодина
Боби Иванов е технологичен журналист. Работил е във в. “24 часа”, както и като редактор и автор на авторски публикации в онлайн изданието MobileNews, част от Trim Publications Ltd. Темите, които покрива включват бизнес, технологии и телекомуникации в страната и в световен мащаб. Интересите му включват Психология на комуникацията, Социология, Маркетинг и Връзки с обществеността. За контакти: Ivanoff@smartnews.bg