Samsung

Samsung

Media Today публикува любопитна статия за затрудненията, които  Samsung изпитва след поредицата отрицателни отзиви за камерата на Galaxy S5. Компанията е подала иск на стойност 285 000 долара срещу южнокорейския вестник Electronic Times във връзка с негативните коментари на медията по отношение на камерата на Galaxy S5.

Тъй като източникът е на корейски и дори с помощта на електронен превод не става много ясно какви са доводите на медията, но с две думи можем да обобщим, че Electronic Times твърди, че публикациите са базира на факти. Samsung от своя страна намира, че публикуваните данни са с невярна информация и изразява своята загриженост за колебанията, които това може да причини на бъдещите й клиенти през критичния тримесечен период след официалния старт на устройството. Корейският гигант се опитва да успокои и своите инвеститори, които са сериозно загрижени за бъдещите продажби, особено след ниските резултати на предходния флагман Galaxy S4.

Подобни ситуации не са единични случаи. В миналото Apple не веднъж е атакувана целенасочено с подобни твърдения, но трябва да отбележим, че тя не завежда дела срещу своите опоненти. Може би компанията е на мнение, че няма лоша реклама.

Какъв ще е изходът от този ход на Samsung и ще повлияе ли цялата тази шумотевица на продажбите на Galaxy S5 можем само да гадаем, но къде на шега, къде на сериозно: Внимавайте какво мнение изказвате по отношение на телефона, за да не се озовете в ситуация, в която думите могат да ви струват прекалено скъпо!