sony pictures
Getty Images

По-рано тази седмица писахме за опитите на Sony да цензурира големи медийни групи, публикуващи информация, свързана с хакерската атака, след която онлайн беше публикувана над 250GB информация. Те бяха увенчани с неуспех и даже влoшиха положението на компанията, но Sony Pictures успя да се справи с изтеклите данни в Reddit.

ВИЖ ОЩЕ: APPLE СПРЯ ОНЛАЙН ПРОДАЖБИТЕ НА СВОИТЕ ПРОДУКТИ В РУСИЯ

От сайта бяха изтрити постове, блокирани акаунти и забранени файлове, които съдържат информация относно случая със Sony. Този ход е предприет, след като компанията се е позовала на Закона за авторските права в цифровото хилядолетие (DMCA), защото файловете в subreddit SonyGOP са били обект на авторско право и в момента са забранени, като модераторът на страницата също е с изтрит акаунт. Пред Business Insider от Reddit са казали, че дискусиите и новите истории около атаката са разрешени.

Ситуацията със SonyGOP напомня на премахването на TheFappening, където бяха споделяни и обсъждани откраднатите от iCloud снимки на знаменитости. Не е изненадващо, че Sony се стреми по всякакъв начин да спре разпространението на нелегално придобитите материали. В понеделник компанията изпрати съобщение до New York Times и други медии, с искане за „да се унищожи откраднатата информация“.

„Ако не спазите това искане и открадната информация се използва или разпространява от вас по някакъв начин, Sony Pictures Entertainment няма да има друг избор, освен да ви държи отговорни за щетите и загубите, причинени от такова използване или разпространение“, е написано още в писмото.