Samsung Galaxy Note 2, Smart News Bulgaria ревю

Преди седмица в мрежата се появиха слухове, според които Samsung има намерение да премине към LCD технологията в дисплеите на смартфоните си, заради малката резолюция, която AMOLED дисплеите могли да постигнат.

Според ZDNet Korea, Samsung ще изпита трудности при производството на Full HD (1920 x 1080) AMOLED дисплеи, което накарало южнокорейската компания да използва LCD панели, които нямат такива ограничения. Конкурентите от LG Display и Japan Display са показали Full HD LCD панели, което още повече било помогнало на корейците да вземат това решение.

Сега, според DDaily.co.kr, Samsung Electronics е получила предложение от Japan Display и пробни варианти на Full HD LCD панели, но компанията предпочела да продължи да използва AMOLED дисплеи, осигурени от дъщерната й компания – Samsung Display.

След обмислянето на редица фактори като цена, продуктови възможности и достъпност, Samsung е решила, че ще може да продължи използването на AMOLED дисплеи в флагманите си.

Перспективата за 1920 x 1080 AMOLED дисплеи е страхотна, но ако Samsung наистина изпита трудности при производството и доставката на продукцията, това може да доведе до забавяне на следващите модели Galaxy, като Galaxy S IV и Galaxy Note 3.

1 коментар

Comments are closed.