galaxy-s3-neo

Samsung ще помогне на Организацията на обединените нации в борбата срещу ебола като дари 3 000 Galaxy смартфона на приблизителна обща стойност 1 милион долара, стана ясно от официално съобщение на корейската компания. Те ще бъдат предоставени на Службата на ООН за координация по хуманитарни въпроси и ще достигнат до 60 медицински заведения в Гвинея, Либерия и Сиера Леоне – трите африкански страни, които са най-засегнати от най-страшната ебола епидемия в историята.

Всички смартфони, които ще бъдат дарени, са модели Galaxy S3 Neo. Телефонът е опреснена версия на флагмана Galaxy S3 от 2012 г. и въпреки че не предлага най-новите екстри, той си е чудесен и много функционален телефон. Медицинският персонал ще бъде в състояние да използва смартфоните и UN’s Smart Health Pro мобилното приложение на ООН, за да се събират медицински данни, докато пациентите, които са поставени под карантина, ще разполагат с лесен начин да се свързват със семействата си. Всички дарени устройства ще бъдат унищожени, след като борбата с епидемията приключи успешно.

Виж още: Искат 150 000 долара за домейна ebola.com

От Samsung съобщават още, че подпомагат различни усилия за справяне със смъртоносната болест в Африка, включително чрез осигуряване на финансова подкрепа за закупуване на необходимо оборудване и дистрибуция на ръчни дезинфектанти, а също така стартират ебола SMS услуга (засега само в Южна Африка).