Производителят на едни от най-луксозните коли в историята на автомобилостроенето, Rolls-Royce, представи вчера най-новата си концепция за автомобил на бъдещето на специално събитие в Лондон. Тя е част от линията Vision 100 – идеята на BMW (които притежават Rolls-Royce) да ни покаже какво биха представлявали колите след още 20 или 30 години.

Най-новото попълнение в това семейство е Rolls-Royce 103EX – концепция за изцяло автономна, изцяло електрическа кола, която се грижи за всички нужди на своя притежател. В нея няма да намерите волан или табло – тук вие само се возите. За ваше удобство 103EX има само две места – кабината е широка и съдържа голям диван. Тапицерията е от коприна и абанос, а подът – от ръчно изтъкан, копринен килим. Багажникът е направен за възможно най-лесния достъп до багаж, а има и още много.

Както споменах, концепцията за новия Rolls-Royce е изцяло автономна. Всъщност емблемата на марката – Spirit of Ecstasy – е персонифицирана в изкуствен интелект, който помни маршрути, любими ресторанти, музика и дори предпочитанията за изкуство на притежателя си. „Тя е вашият ефирен консиерж“, казват от Rolls-Royce.

Е, какво ще кажете? Бихте ли се возили в такъв автомобил? Ако не сте сигурни все още, вижте и това видео в 360 градуса, което ще ви пренесе вътре в Rolls-Royce 103EX: