Прахосмукачка робот

След навлизането на роботизираните прахосмукачки бе въпрос на време да видим и първите роботизирани уреди от друг тип, но с вградени смарт функции и безупречна ефективност в крайния резултат. На пазара се появиха не малко роботи за стъкла, които накараха потребителите, търсещи максимален ефект от почистването вкъщи или на работното място, съчетан с 0% усилия.

Да, но истината е, че роботизираните уреди за миене на стъкла не допаднаха на аудиторията чак толкова много, колкото роботите прахосмукачки. Мнозина потребители намериха бъгове, не бяха доволни от съчетанието между цена и качество и се върнаха на старите методи за почистване на прозорците. Докато на сцената на смарт уредите не се появиха Hobot. Тази компания се появи да преобърне представите ни за съвременните роботи за стъкла. С появата на нейните първи, а особено с последните, модели можем да заявим категорично, че революцията в умното хигиенизиране на стъклата и прозорците е в ход.

Кои са Hobot и какво ги превърна в лидери сред производителите на роботи за стъкла?

Основана през 2010 година от иноватора Джордж Чао, компанията е добре известна с ограничения си като брой екип, в който обаче трудно се влиза, защото тук се търсят наистина голяма доза талант и различно мислене. Hobot е фирма, която бързо успява да се наложи на пазара с роботите прахосмукачки, въпреки че влиза в период, когато големите гиганти предлагат наистина добри попадения в нишата. Но огромният и неоспорим успех на Hobot започва едва когато излиза техният пръв модел роботизиран уред за почистване на стъкла и прозорци. Според анализаторите един от факторите за пробива на фирмата е широката гама от продукти в сектора. На практика, Hobot разполага със зашеметяващи предложения както за едностранно, така и за двустранно миене на прозорци, както за сухо, така и за мокро почистване. Интересен е фактът, че освен за стъкла роботите на Hobot са повече от подходящи и за миене на всякакъв друг тип равни повърхности в едно жилище, включително и фаянсов или под с теракота, някои видове мебели, душ кабината в банята, огледалата и дори големите витрини на търговските обекти. Безспорно, технологията FastBrush е голямата иновация на уредите с марка Hobot. Съчетана с изключително интуитивната смарт навигация тя увеличава обсега на почистване на стандартните уреди в сектора, а освен това добавя така наречената функция вакуумиране за максимален ефект при борбата срещу бактериите и микробите. Нещо повече, с един робот на Hobot можете да миете прозорци и стъкла не само със специализиран дезинфекциращ препарат,  но и само с вода. Дори да изберете втория, екологично чистия метод на почистване, ефектът е не по-малко мощен, а видимите крайни резултати – буквално заслепяващи.

Hobot 2S – роботът за прозорци, който промени всичко

Hobot 2S е последният модел умен уред за почистване на стъкла и прозорци от компанията. Той променя всичко, защото буквално слага край на ретро начините за измиване на тези повърхности. Но освен това, той променя масовото мнение, че уредите за стъкла не струват. В последния модел на компанията, Hobot 2S ставаме свидетели на истинска революция в сектора. Той представлява уникална модификация на своя предшественик Hobot 298. Hobot 2S  разполага с вграден контейнер и функцията за равномерно ултразвуково впръскване на препарат по повърхността. Hobot 2S, освен това, има не един, както беше при предишния модел, а цели два вградени контейнера. Естествено, всеки от контейнерите е с вградена ултразвукова пръскачка. Благодарение на това подобрение вече няма никакво значение така че на коя посока се е отправил роботът. При всички случаи той ще пръска във всички посоки, но освен това и ще го прави с двойно по-висока ефективност от  Hobot 298. Това се дължи и на увеличената степен на мощност, както и с по-продължителния живот на батерията. Hobot 2S прави всичко това въпреки, по-малкия си корпус, който дори по-ефикасен, вече успешно се справя и с ъгловите пространства, както и с препятствия като щорите. Последно, но не по важност датчиците на Hobot 2S са локализирани по начин, по който да установяват най-добрия маршрут и да го прилагат всеки път, когато уредът е зададен да чисти.

Legee 7 – новият модел робот прахосмукачка, с който Hobot доказват, че са добри и в тази ниша

Но само защото негласно аудиторията и специалистите в сектора ги наричат лидери на роботи за миене на стъкла и прозорци, това не означава, че Hobot не са добри и в други категории. Между другото, компанията съвсем не работи само на пазара за умни уреди. От своето създаване насам тя специализира и в други сектори, като произвежда CD плейъри, цифрови камери, смартфони и и други уреди с вградена Linux / Windows OS. Но ако трябва да се върнем на тема умни уреди за почистване, би било глупаво от наша страна да не споменем и Legee 7. Това е последният модел робот прахосмукачка на Hobot. Тя включва всички необходими изисквания за функционалност, модерен дизайн и 100% ефикасност срещу бактериите и нечистотиите. Естествено, елементът на иновация е налице и тук, защото на практика Legee 7 представлява подобрение на предишния модел умна прахосмукачка от Hobot, Legee 688. Последната бе определена като една от най-добрите хибридни модели прахосмукачки – с гарантирана 100% ефективност на вградените мопове, които се движеха със, забележете, 600 вибрации в минута. Това, което се промени в Legee7 е именно скоростта и ефективността на почистване. Вибрациите вече стигат до 900 в минута, тоест  50% по-добри резултати. По подобие се подобряват и резултатите от сухото почистване на Legee 7. Нещо повече – последният модел роботизирана прахосмукачка от Hobot използва иновативната технология а лазерно сканиране и картографиране. Трябва да добавим и, че Legee 7 вече разполага с меню на български, което е истински празник за аудиторията у нас.

Аудиторията обаче ще бъде изненадана и от цените на последните модели от Hobot. Няма да крием от вас, че Legee 7 и Hobot 2S са сравнително скъпи удоволствия. Истината обаче е, че подобренията в тях оправдават пазарната им стойност. А ако искате да ги намерите на максимално конкуренти цени, можем да ви предложим да посетите Robopolis. Тук винаги ще можете да намерите последните модели умни уреди на големи компании като Hobot, а автентичният им произход и високото качество – гарантирани.