RegionLock Away

Както ви споменахме и преди, Samsung са решили отново да се направят на интересни и по необяснима причина стартираха нова политика, която налага регионални рестрикции на телефоните. В общи линии, няма да може да ползвате телефон, закупен от Европа със SIM карта от САЩ, Близкия изток, Азия и т.н. Самото ограничение се налага благодарение на blacklist, който съдържа редица държави и оператори, които не може да ползвате. Само да отбележа, че това е различно от заключването до една SIM карта. Това засегна първо Galaxy Note 3, но се говори, че корейците ще наложат това и за по-старите модели на компанията. Това не е много редно и доста разгневи потребителите. Появиха се дори и съмнения, че това може да е незаконно, но аз не съм адвокат, за да кажа.

Хубавото е, че вече има някакво решение на този проблем, благодарение на приложението [root] RegionLock Away, което е разработка на стария ни познайник @Chainfire. Този метод сработва с Galaxy Note 3 SM-N9005 (MI7 firmware), поне за сега, тъй като не е тествано с други модели. RegionLock Away може да се свали от Play Store, но тъй като не е ясно кога се обновява този blacklist и поради голяма вероятност при ъпдейт или преинсталация отново да се върне рестринкцията за момента, @Chainfire няма да влага много усилия. Освен това все не знае дали, кога и колко ще са засегнатите модели на компанията, което обезсмисля работата по RegionLock Away. Важното е, че все пак има надежда за собствениците на Samsung.

За повече информация по отношение на инсталацията на [root] RegionLock Away и всякакво специфично инфо, може да се отправите в главната тема.