Nextbit, компанията, която пусна облачния смартфон Robin благодарение на успешна Kickstarter кампания, бе закупена от гиганта Razer. Сделката е била извършена в петък миналата седмица (27 януари). Детайли все още не са известни.

Nextbit е компания, създадена от бивши членове на Google, работили по Android, както и бивш ръководител проекти за HTC. С първия си смартфон те обещаха паметта му никога да не бъде запълвана, благодарение на изключителна интеграция с облачното пространство, което получавате при закупуване на джаджата.

От прессъобщението, съпътстващо сделката, става ясно, че Nextbit ще остане „самостоятелна бизнес единица, под свое собствено управление“, така че Razer изглежда няма да се бъркат в работата на компанията. Разработчиците на смартфон производителя ще останат на старото си работно място в Сан Франциско.

От друта страна, финансовите възможности на Razer ще помогнат на Nextbit да пораснат — смартфонът им Nextbit Robin се радва на добри ревюта, но пък не се продава чак толкова много (през последните два месеца пък бройки от него не са налични). Компанията предстои да пусне ъпдейт до Android 7.0 Nougat, а обещанието е още поне година софтуерна поддръжка. Razer пък ще предоставят шест-месечна хардуерна гаранция за всички бъдещи Nextbit Robin смартфони.