qualcomm-1

Голяма част от топ телефоните са направени от метал, който материал често предизвиква проблеми при безжичното зареждане. Собствениците на такива модели обикновено трябва да разчитат на специални калъфи, ако искат смартфонът им да поддържа този тип зареждане.

Днес Qualcomm заяви, че може да сложи край на това с обявяването на нова технология, позволяваща на телефони с метален гръб да бъдат зареждани безжично. Компанияра не обясни как точно работи тази технология, само че е съвместима със стандарта Rezence.

Qualcomm планира да започне съвместна работа с производителите на смартфони, за да е сигурно, че техните модели ще отговарят на изискванията. Също така Qualcomm иска да бъде сигурно, че покритието няма да улови други сигнали. За потребителите не би трябвало да има забележима разлика при използването на което и да е бизжично зарядно.

Новата технология е налична от днес за компаниите, които проявяват интерес за използването й. За съжаление все още битка между различните стандарти и не се знае колко производители в действителност ще проявяват интерес към Rezence, но Qualcomm им дава доста голямо основание за това.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS