Pushbullet Portal

Pushbullet Portal

Ново приложение за Android устройства улеснява значително трансфера на файлове. То е дело на Pushbullet и се нарича Portal. За да използват успешно функционалността, потребителите трябва да свалят основното приложение Pushbullet и след това да отворят специализирания сайт Portal. От мобилното устройство се извиква приложението и се сканира QR код от екрана. След това трансферът може да започне.

След разпознаването, файловете могат да се привлачват в отворения прозорец на браузъра и почти мигновено се прехвърлят в мобилното устройство. Ако се използва браузъра Google Chrome, тогава могат да се качват и цели папки. Добавени са и удобни функции за споделяне на файловете в социалните мрежи и други услуги.

След като всичко е качено, потребителите могат да изключат връзката чрез натискане на бутона „Disconnect“. Разработчиците на Portal поясняват, че могат да се качват файлове с размер до 1 GB. Portal автоматично премества изображенията към галерията на смартфона, както и музиката към съответната папка. Това е една наистина удобна функция, която не всяко приложение има. Ако се трансферира файл към устройство с Android 5.0 Lollipop или по-нова версия, Pushbullet Portal може да ги запазва и директно в картата памет.

Можете да изтеглите безплатно Pushbullet от Google Play.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS