Когато става въпрос за странни и все пак интересни смартфони, Китай никога не разочароват. На дневен ред е ProTruly Darling. Този смартфон е първият в света с вградена 360-гарусова камера, което както можете да се досетите, прави външният му вид изключително неестествен и особен…

Darling идва в два варианта, които обаче ще се продават само в Китай. Как разбрахме за него ли? Всъщност джаджата била представена за първи път още миналата година, но в Азия. Тестови бройки от необичайната технология се появиха на Световния мобилен конгрес миналата седмица.

Във видеото по-горе можете да видите какво представлява смартфонът — необичайно висок е, задари частта от него, която помещава 360-градусовата камера. Както можете си представите, двете издути камери отпред и отзад няма да направят телефона най-удобният за говорене или пък прибиране в джоба на дънките ви…

Спецификациите на Darling не са ясни с точности, но представляват следното — 5.5-инчов Full HD (1080p) дисплей, процесор MediaTek, 4GB RAM и 64GB вградена памет. Сензорите на камерата отпред и отзад са 13-мегапикселови, а батерията е с капацитет 3560 mAh. Зареждането става през USB Type-C порт, а операционната система е Android 6.0 Marshmallow.

Както споменахме по-горе, ProTruly пускат отрочето си в два варианта, които обаче не се различават по спецификациите. При двата модела те са едни и същи. Разликата е в това, че по-скъпият вариант идва облечен в кожа (при горната част — около камерата), със златна лайсна и четири диаманта. Тук обаче идва и време за неразбирателство, защото China Daily докладват за цени от 600 (за обикновения) и 1300 долара (за този с диамантите), докато Mashable цитират 500 и 800 долара съответно… И все пак.

Какво мислите? Прекалено ли е това с 360-градусовата камера? Предвид, че 360-градусовите видеа напоследък станаха много популярни. А с този смартфон ще можете не само да снимате такива, а и да ги преглеждате и качвате директно на места като Facebook и YouTube.