Преди време беше популярно на стената си да закачим атлас на света, или пък карта на България… Сега е различно – сега можем да закачим голям постер, под формата на инфографика с всички успешни космически мисии, които човечеството е извършило.

Постерът, който можете да видите на снимката по-горе, е с размери приблизително 1 метър на 70 сантиметра и може да бъде поръчан от Pop Chart Lab, които изглежда са си поиграли доста, за да ни представят изследването на космоса – и нашата собствена Слънчева система като цяло – в детайли. Описани са всички апарати, които хората сме изстрелвали в космоса, както и техните орбити около планетите и другите космически тела в системата. И като казвам всички успешни, имам предвид наистина всички – от Luna 2 през 1959 до DSCOVR през изминалата 2015 година.

Вижте няколко детайла от постера в скрийншотите по-долу. Отивайки на сайта на Pop Chart Lab, можете да разгледате подробно цялото съдържание чрез инструмент за интерактивно приближение. Доставките започват на 22 март, а цената е само някакви си 38 долара.

Линк: The Chart of Cosmic Exploration

pop-chart-lab-space-exploration-zoom-2

pop-chart-lab-space-exploration-zoom-1

1 коментар

Comments are closed.