AR упътвания, нов интерфейс и други

Google обявява куп нови функции, планирани за Google Maps, включително нов инструмент за помощ при вътрешна навигация и предложения за екологични маршрути за шофиране. Обявените функции обаче няма да се пускат наведнъж. Много от тях все още не са налични и не е ясно кога това ще е факт в някои части на света.

Google добавя в своите упътвания добавена реалност. Live View до летища, транзитни станции и молове. Упътванията на Live View ви позволяват да държите телефона си нагоре, да насочвате камерата си към света около вас и да виждате стрелки и икони, които ви упътват къде трябва да отидете. До този момент тези системи работеха само на открито.

За съжаление, тези вътрешни AR насоки все още не се разпространяват много широко. Те са налични само за някои молове в Чикаго, Лонг Айлънд, Лос Анджелис, Нюарк, Сан Франциско, Сан Хосе и Сиатъл. Google ще пусне вътрешни упътвания на живо в избрани транзитни станции, летища и молове в Токио и Цюрих през следващите месеци, но все повече градове предстои да се включат в иновацията.

Добавете в любими

Компанията планира да преработи интерфейса за избор на транспорт при упътвания на Android и iOS. В момента трябва да превключвате между различни раздели, за да видите повече подробности за различните опции, но с новия интерфейс просто ще превъртате наличен списък. В някои случаи ще може да дадете приоритет на предпочитаните от вас режими и да поставите тези, които са популярни в определени градове по-нагоре в списъка. Този нов интерфейс ще бъде пуснат в глобален мащаб през следващите месеци.

Икономия на гориво

Google добавя нов тип маршрут за шофиране, оптимизиран за по-нисък разход на гориво. Ако екологичният маршрут има приблизително същия ETA като най-бързия до дадено местоположение, Google Maps ще зададе по подразбиране икономичен такъв. Винаги може да промените настройките, ако искате. Google планира да направи тези добавки достъпни за Android и iOS в САЩ по-късно тази година. В световен мащаб това ще се случи в неопределено време в бъдещето.

Маршрутите с икономия на гориво не са единствените екологични актуализации за Google Maps. Компанията планира да въведе предупреждения, които ще ви кажат кога ще се придвижвате през зони с ниски емисии, които не позволяват някои превозни средства с определени нива на емисии да преминават от там. Това ще стартира във Франция, Германия, Холандия, Испания и Великобритания на Android и iOS този юни.

Предстои да бъдат създадени нови карти за времето и качеството на въздуха, които ще бъдат пуснати през следващите месеци за Android и iOS. Google планира да стартира метеорологични справки в световен мащаб и да пусне информация за качество на въздуха първо в Австралия, Индия и САЩ.