Ето че най-накрая дългоочакваните нови смартфони от Google бяха представени. Както твърдяха слуховете през последните месеци, тези смартфони — наречени просто Pixel — са изцяло разработени от Google. Това важи както за техния софтуер, така и за хардуера. Но какво представляват те?

Както може би се досещате, Google Pixel идват в два размера – 5 и 5.5 инча. Интересното тук обаче е, че функционалностите на тези джаджи са абсолютно еднакви. Това ще рече, че ако искате не толкова голямо устройство, няма да има нужда да се откажете от нещо ексклузивно.

Дизайн

Google Pixel са изцяло метални смартфони, с алуминиево еднокомпонентно тяло. Ще можете да се насладите също и на полирано стъкло Gorilla Glass. Разбира се, Pixel и по-големият му брат Pixel XL ще дойдат в няколко различни цвята. Сабрина Елис от Google ги описа с интересните имена Quite Black, Very Silver и Really Blue.

google-pixel-phone-picture-4Спецификации

От новите отрочета на Google можете да очаквате последно поколение Qualcomm Snapdragon 821 процесор и 4GB RAM. Ще имате избор между 32 и 128 гигабайта вградена памет, както се спекулираше и по-рано. Дисплеят е Full HD за Pixel и QHD за Pixel XL, а технологията — AMOLED. Разбира се, Pixel имат и скенер за пръстови отпечатъци с новата технология на Google, наречена Pixel Imprint. За свързаността телефоните разчитат на Bluetooth 4.2, USB Type-C порт и, на което бе натвърдено в една от рекламите, 3.5 милиметров аудио жак.

Батерията на Google Pixel е с капацитет 2770 (или 3450 за Pixel XL) mAh, като тя поддържа Quick Charging. Заедно с това ни бе обещано, че зареждане от 15 минути ще ни донесе цели 7 часа работа със смартфона. Дали това е така, тепърва ще разберем.

Камера

Основната камера на Google Pixel е със 12.3-мегапикселов сензор, разчитащ на бленда f/2.0 и пиксели с размер 1.55 микрона. Както спомена Брайън Раковски, това е най-високо оценяваната смартфон камера до момента, с 89 единици рейтинг от независимата агенция DxOMark. Още за нея — камерата работи с включен по подразбиране HDR+, който помага за по-остри цветове и по-добри нощни снимки. Активна стабилизация на жироскопа пък позволява снимане на плавни видеа без каквито и да е допълнителни аксесоари за това.

google-pixel-phone-picture-12Най-хубавото, свързано с камерата на Pixel и Pixel XL пък е това, че тя е част от Google смартфон и с това е част от екосистемата на софтуерния гигант. Поради тази причина, всички притежатели на Pixel смартфон ще получат абсолютно безплатно съхранение на снимки и видео в пълна резолюция към облачната услуга Google Photos.

Освен всичко останало, Google Pixel е и първият смартфон, поддържащ новата VR платформа, разработена от компанията. Това, както вече знаете, е Daydream VR, но повече за нея — в друг материал.

Android Nougat

С Google Pixel идва и новата операционна система Android 7.0. Тя несъмнено ще донесе много подобрения, но това, което беше най-силно загатнато, бе процесът на ъпдейтване. Сабрина Елис още разказа, че оттук нататък Google смартфоните ще свалят и инсталират ъпдейт на операционната система на заден фон, така че работата с телефона да не бъде засягана. По този начин след следващ рестарт, Pixel автоматично ще получава новостите.

Специално внимание по време на събитието тази вечер бе обърнато на тотално промененият Google асистент. Той вече се нарича Google Assistant и заема централна част в екосистемата на компанията. Точно за това Pixel ще бъдат първите смартфони, които ще се възползват от него.

google-pixel-phone-picture-3Цени и т.н.

Поръчките на Google Pixel стартират от днес за жителите на САЩ, Канада, Австралия, Великобритания и Германия на цени от 649 долара. За останалия свят ще трябва да почакаме за повече информация.

Е, искате ли Google Pixel в цвят Really Blue?

2 Коментари

Comments are closed.