Според изследване на Pew Internet и American Life Project, ако обичате да поствате оригинални снимки и видео клипове вие сте.. творец.  Творците са 46% от Интернет потребителите.  Тези, които публикуват чужди видео клипове, според изследването се наричат библиотекари. Тези потребители се равняват на около 41%.

Творците и библиотекарите винаги са били неизменна част от Интернет пространството. Те са главните виновници за съдържанието в социални мрежи като Pinterest, Instagram и Tumblr. От Pew Internet за пръв път вникват в самото ядро на тези социални мрежи, а именно потребителите им. Резултатите не са крайно неочаквани, но са доста любопитни като статистика, затова решихме да ви представим кратко, но ясно основните резултати от изследването.

 

12% от възрастните със свободен достъп до Интернет използват Pinterest. Този процент е почти изцяло доминиран от по-нежния пол. Около една пета от жените в онлайн пространството ( 19%) използват Pinterest.

12% от възрастните използват и Instagram. Около 27% от Интернет потребителите на възраст между 18-29 годишна възраст са активни юзъри в Instagram.

Само 5% от хората в по-напреднала възраст имат регистрация в Tumblr. Процентът на младите хора, използващи тази социална мрежа е малко по-висок – около 11%.

Резултатите са на база телефонно проучване, направено по-рано този месец. Участниците в него се равняват на 1,005 човека.