adobe_elements_box

 

По традиция, към края на септември, Adobe обявява новите версии на продуктите от серията Elements, по-опростени (и по-евтини) версии на популярните им продукти за обработка на изображения и видео. Точно навреме компанията обяви Photoshop и Premiere Elements 13. Двете програми имат редица подобрения и нови функции, като продължават да са също толкова интуитивни и лесни за употреба.

photoshop_elements_facebook

Photoshop Elements 13

Photoshop Elements не може да се сравнява с по-големия си брат, но за сметка на това прави обработката на изображения по-достъпна за начинаещи и любители. Една от най-интересните нови функции във Photoshop Elements е насочена към запалените Facebook потребители. Чрез вградени шаблони всеки може да промени своята профилна и cover снимка по креативен начин. Photomerge Compose пък е нов инструмент, който позволява изрязването и копирането на даден обект от една снимка в друга. Приложението само изравнява наситеността на цветовете и нивото на светлина. Това е една от най-полярните манипулации в света на обработката на изображения и по-принцип изисква доста добри умения за постигане на резултати, които Photomerge Compose прави почти автоматично. Guided Edits пък са интерактивни напътствия, които помагат за изучаването на нов метод или манипулация. Photoshop Elements 13 идва и с подобрени инструменти за правене на прецизни селекции и изрязвания.

premiere_elements_13

Premiere Elements 13

Новата версия на Adobe Premiere Elements също идва с подобрен арсенал за редактиране на видео в непрофесионални условия. Shake Stabilizer използва подобрени алгоритми, за да премахне неприятното поклащане и трептене във видео клиповете. Функцията несъмнено ще е полезна за всички, които обичат да снимат видео в движение и/или не разполагат със скъпи камери, които компенсират това. Video Story комбинира всички необходими инструменти за създаването на емоционално видео, отразяващо скъп момент. Guided Edits присъстват и тук, като дават напътствия тип стъпка-по-стъпка, които позволяват на потребителя едновременно да научи нова манипулация или трик и да извърши конкретната редакция върху собствения материал. В Premiere Elements 13 има добавени и нови преходни (transition) и текстови ефекти.

По отделно Adobe Photoshop и Premiere струват по $79.99, а двете програми заедно могат да бъдат закупени за $119,99.