pebble time

Pebble добави още един модел към своите умни часовници и това е Pebble Time. Третото поколение от серията е по-тънко и леко от своите предшественици, с лека извика на гърба, която приляга по-добре на китката. Четирите физически бутона от предходните два часовника са запазени, а каишките са същите като при първия.

Виж още: Apple ще позволи на потребителите да тестват бъдещите версии на iOS

Pebble Time e с цветен e-paper LCD екран, който заменя черно-белия в Pebble и Pebble Steel. Не е същият тип дисплей, който ще намерите при Android Wear часовник или Apple Watch – само 64 цвята са налични и има Pebble_Watch_3QR_Black.0много по-малко контраст, резолюция и наситесност, отколкото при останалите екрани. За сметка на това той използва много малко енергия и се вижда добре при ярка дневна светлина, позволявайки ви да го държите включен през цялото време, без това да се отрази значително на живота на батерията. Компанията твърди, че Pebble Time може да издържи до 7 дни с едно зареждане, което е много повече от предлаганото при останалите умни часовници.

Носимото устройство има нов микрофон, който за първи път позволява ограничен гласов контрол – отговор на входящи съобщения и записване на гласови команди. Компанията смята, че тази опция може не винаги да работи правилно и поради тази причина тя е ограничена в новия часовник. По същата причина Pebble не залага на различните системи за следене на здравето, които ще намерите в голяма част от Android Wear предложенията и Apple Watch, но планира да предостави повече хардуерна интеграция в близко бъдеще под формата на персонализирани каишки, които се вкарват в специален порт на часовника и добавят нови функции като отчитане на сърдечната честота. По този начин Time се превръща е нещо повече от умен часовник – той става платформа, която потенциално може да се интегрира с много други устройства.

pebble time

Pebble също така представи и нова операционна система с нов опростен интерфейс, базиран на времевата линия. Сега ще може да скролвате през всички приложения и известия наведнъж, като данните ще бъдат подредени в хронологичен ред.  „Настоящето“, или настройките по подразбиране, ще показват неща като колко е часът, какво е времето и т.н.

Pebble Time е резултат на повече от година разработка. Работата по него е започнала месеци преди представянето на миналогодишния Pebble Steel. Разбира се, не очаквайте това да бъде конкурент на дизайна и материалите при Apple Watch, но и цената му няма да е същата. Компанията пуска Time и новата софтуерна платформа днес в Kickstarter, точно както направи с първия часовник през 2012 г. Очаква се доставките на устройството да започнат през май, като базовият модел ще се продава за 199 долара, но през Kickstarter ще може да го закупите за 159 долара.