Последното отроче на италианската бутикова автомобилна компания Pagani Huayra Coupe по нищо не отстъпва на предишния им модел Zonda. На представената преди няколко години Huayra обаче ѝ липсва само едно — вариант кабриолет… Все пак колата е кръстена на богът на вятъра на индианците кечуа…

Е, Pagani поправиха грешката си и през март тази година на автомобилното шоу в Женева ще бъде представен Pagani Huayra Roadster — същият този звяр, само че без покрив. Можете да бъдете сигурни, че в комплекта е включено всичко, което бихте искали: като започнем от т.нар. gullwing врати, минем през невероятна мощ и стигнем до непосилна за 99% от човечеството цена.

Huayra идва с невероятно мощен, шест-литров V12 twin turbo двигател от Mercedes-Benz, който разчита на скромните 764 конски сили. Pagani все още не са разкрили възможностите на автомобила от гледна точка ускорение от 0 до 100 км/ч, но бъдете сигурни, че цифрата ще е смайваща. За да може да я постигне обаче, Huayra трябва да е и много лека, нали така? Това също е налице — Roadster варианта тежи само 1280 килограма, което е с 80 килограма по-малко от купето. Можете да си представите, че голяма част от целия дизайн на Pagani Huayra Roadster е изработен от титаний и въглеродни влакна. Спирачките и джантите пък са от алуминий.

pagani-huayra-roadster-2017-2За да може да не излети колата им, Pagani са имплементирали активна аеродинамика. Какво значи това? Четири задкрилки се движат независимо, манипулирайки въздуха, за да увеличат аеродинамичното притискане.

Дори и да имате необходимите финанси, за да си позволите новата Pagani Huayra обаче, не можете да си я купите — италианците са произвели само 100 бройки и всички те вече са продадени на скромната цена от 2,4 милиона долара…

pagani-huayra-roadster-2017-3

pagani-huayra-roadster-2017-4

pagani-huayra-roadster-2017-5