OnePlus

България, Хърватска, Кипър, Чехия, Естония, Гърция, Унгария, Ирландия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Полша, Румъния, Словакия и Словения ще са 16-те страни, в които OnePlus One ще се продава. Това обявиха от компанията производител на един от най-трудно достъпните смартфони, които може си купите.

ВИЖ ОЩЕ: Ревю на Apple iPad mini 3

По повод тази крачка на компанията, ръководството на OnePlus са си организирали „турне“ в три от държавите. На 9 март съоснователят на OnePlus Карл Пей и други двама ще бъдат във Варшава, Полша. На следващия ден те ще бъдат в Прага, Чехия, а в последния ден от тяхната почетна обиколка те ще присъстват на събитие в Будапеща, което е на 12 март. Цена и наличност на телефона във всяка от 16-те страни все още не е обявена.

ОnePlus One е с 5.5-инчов full HD дисплей, четириядрен процесор Snapdragon 801 с тактова честота от 2.5GHZ Snapdragon 801, 3GB оперативна памет и 16/64GB вградена памет. OnePlus One е оборудат с 13-мегапикселова задна камера с апертура f/2.0 и оптичната система, съставена от 6 лещи, което означава, че тя ще може да направи страхотни снимки при слаба светлина и също така ще бъде бърза и стабилна. Предната камера е 5 мегапиксела. Oперационната система на флагман на OnePlus e Cyanogenmod.

По последни данни, OnePlus замисля да представи нов продукт на пазара. Според предварителни слухове компанията готви OnePlus Two. Второто поколение на впечатляващия OnePlus One е доста добро продължение на серията супер мощни и евтини телефони на OnePlus. Макар все още труден за намиране, OnePlus One си остава един от най-интересните телефони за Android феновете за тази година.