Китайският производител OnePlus официално потвърди, че новият OnePlus 6T ще има има наличен сензор за пръстов отпечатък, разположен върху самия дисплей на устройството. Това ще бъде първи модел на компанията, който ще има подобна функционалност.

В момента подобна технология може да бъде открита при устройства като Vivo Nex и Porsche Design Huawei Mate RS. При OnePlus функционалноста ще носи името “Screen Unlock”.

Говорейки пред CNET, представител на OnePlus довери: “Ние отключваме телефоните си множество пъти на ден. Screen Unlock ще намали стъпките, нужни за това. Добавяйки тази функционалност, заедно с други опции като Face Unlock, потребителите ще има възможността да отключват дисплея си по начина, който е най-ефективен за тях”.

За да може новата технология да бъде въведена, OnePlus бяха принудени да направят някои промени по дизайна на 6T. Следващият флагман на компанията ще бъде по-дебел от стандартния OnePlus 6 с около 45 милиметра.

Телефони с подобна технология вече съществуват, но може да се каже, че на този етап те се използват предимно в Близкия изток. По този начин OnePlus излиза с крачка напред пред конкуренти от ранга на Samsung, например, поне що се отнася до тази функционалност. Смята се, че Samsung ще последва примера на OnePlus и също ще въведе подобен сензор за следващия си Galaxy S телефон.

Технологията за лицево отключване на телефоните също вече е налична, но по всичко изглежда, че методът за отключване на дисплея с пръст все още е актуален. Единствената разлика е, че този път действието се пренася върху самите екрани на нашите телефони.

Все още не знаем, кога точно OnePlus 6T ще се появи на пазара. Ако съдим по едно от изтеклите в онлайн пространството изображения, датата на официалното му излизане на пазара би могла да бъде 17 октомври. И по всичко изглежда, че китайският производител има какво да предложи, поне що се отнася до иновациите.