oneplus 2

OnePlus официало представи новия си хан-енд смартфон OnePlus 2. Срещу малко над 300 долара потребителите ще получват устройство с дисплей 5.5 инча с резолюция 1080р, 8-ядрения процесор Snapdragon 810 и избор между две версии – едната с 3GB RAM и 16GB вградена памет за 329 долара, а другата с 4GB RAM и 64GB за 389 долара.

По отншението на камерата OnePlus 2 предлага 13-мегапикселова основна с двутонна светкавица и лазерен автофокус и 5-мегапикселова предна. Дизайнът е сходен с този на предшественика, но този път рамката е направена от алуминий, но задният капак е от същия материал като при OnePlus One. Той може лесно да се сменя, като се предлагат различни опции – има от дърво, кевлар и други.

styleSwap-view-img

OnePlus 2 идва и с новия USB Type-C конектор, който все още не присъства в по-голямата част от устройствата. От едната страна има бутон, с който може да превключвате между тритре основни настройки за известия в Android Lollipop. Добавен и сензор за пръстови отпечатъци, с който да отключвате смартфона, който не присъстваше в миналогодишния модел.

OnePlus 2 е с операционна система OxygenOS, базирана на Android 5.1. Най-голямото допълнение е т.нар. Shelf – при плъзгане наляво на началния екран ще се появят любимите ви контакти и най-използваните приложения. От компанията казват, че ще добавят още възможности към тази опция.

Както и иминалата година, OnePlus 2 ще се предлага чрез системата с покани, т.е. ще може да го закупите, само ако получите такава. Все още не се знае колко време ще отнеме, за да се сдобиете с покана, след като се запишете. Доставките ще започнат в средата на август за Европа, САЩ и Индия.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS