adam-kalkin-old-lady-house-24

Архитектът Адам Калкин превърна стар дом с името „Old Lady House“ в наистина съвременен дом. Къщата е създадена чрез сглобяването на три контейнера за пренос на товар. Сградата се помещава в пространството, което се обособява от разгърнатата им площ, а страните са направени изцяло от стъкло.

Цялата повърхност и декор са проектирани в индустриална стилистика – цимент, стъклени плъзгащи врати, огромни стъклени рамки, както и много елементи от неръждаема стомана. За разнообразие в къщата са използвани и естествени материали като махагон, които да приобщят сградата към района.

adam-kalkin-old-lady-house-9
Махагонът се използва като рамка на плъзгащите рамки, за да не се чувстват обитателите като в офис.

В дневната на къщата има кухненски остров с дължина от 3.5 метра, откъдето може да се види невероятна гледка към гората. Дизайнерът смята, че това ще провокира творчеството на готвача по време на приготвянето на храната.

adam-kalkin-old-lady-house-7
Близо до този остров се намират и двете огромни канапена, поставени до камината. От показаните снимки се убеждаваме, че няма значение от какво е съставена една къща, стига в нея да е вложена добра идея и стилно обзавеждане.

adam-kalkin-old-lady-house-5

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS