Едноименната компания пуска нов MacBook Air с M3 чип, два външни дисплея и по-бърз Wi-Fi

Миналата седмица Apple обяви своята нова гама продукти. M3 MacBook Air от следващо поколение, в 13-инчов и 15-инчов размер. Новите модели са налични за поръчка.

Какво да очакваме

Новите лаптопи разполагат с M3 чип за по-бърза производителност на CPU и GPU. Надградени са с Neural Engine и са с до 2 пъти по-бърз Wi-Fi. Чипът вече поддържа и свързване на два външни дисплея едновременно. Това най-накрая компенсира една от малкото регресии на функциите при прехода от Intel към Apple Silicon.

Основната характеристика на възможността за свързване на два дисплея наведнъж идва с малко недоразумение. Тя работи само когато капакът на лаптопа е затворен. Това означава, че вече можете да имате настройка на MacBook Air с два външни дисплея, но лаптопът трябва да остане в режим мида. Ако капакът е отворен и екранът Air е включен, можете да имате само един активен външен дисплей, точно както при предишните модели M1 и M2.

Това е значително подобрение за ерата на Apple Silicon на MacBook Air, но все още изостава от възможностите, с които разполагахме при Intel Airs. В конкретния случай можем да свържем два външни дисплея и също така активно да използваме собствения екран на лаптопа.

Приемливи екстри

Що се отнася до спецификациите, M3 MacBook Air разполага с по-бърз 8-ядрен процесор. Той е комбиниран с до 10-ядрен графичен процесор. Според Apple новия Air е най-добрият потребителски лаптоп в света за AI благодарение на по-бърз 16-ядрен Neural Engine. Wi-Fi радиостанциите са надградени, за да поддържат Wi-Fi 6E. Това позволява максимални теоретични скорости на изтегляне, които са с два пъти по-бързи от предишното поколение.

Цялостният дизайн на M3 MacBook Air е същият като модела M2. Той включва екран с тънка рамка с прорез за камера и шаси с плоски ръбове. Това е солидна актуализация на спецификациите както на 13-инчовия, така и на 15-инчовия размер.

Разновидности

Новите продукти се предлагат в съответната цветова гама: среднощен, звездна светлина, космическо сиво и сребристо. Среднощният цвят включва анодизиращо уплътнение за намаляване на видимите пръстови отпечатъци. Идеята беше представена при M3 MacBook Pro миналата есен.

Можете да поръчате новите лаптопи още днес от онлайн магазина на Apple. 13-инчовият MacBook Air с M3 започва от $999. 15-инчовият модел ще откриете от $1199. Това са същите ценови точки като предишната гама M2.

13-инчовият M2 MacBook Air остава в продажба на нова по-ниска цена след спирането на модела M1.

Сподели
Предишна страницаУчените използват звукови вълни за хакване на мозъка
Следваща страницаMeta изгражда гигантски AI модел
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.