Nokia X

Днес, Nokia официално представи в България дългоочакваните смартфони Nokia X и Nokia XL. Специалното събитие събра представители от водещите ежедневници, лайфстайл и специализрани издания само броени дни пред Великденските празници и в пикът на разцъфващата пролет. Росен Петков, Калоян Канов и Дариуш Залевски от Nokia демонстрираха възможниостите на цветните телефони, които комбинират Nokia дизайн, вградени опции и услуги,  с възможност за достъп до Android приложения.

Гамата Nokia X се отличава с невероятното качество и дизайн на устройствата на Nokia и свеж потребителски интерфейс с плочките “live tiles“, който е вдъхновен от гамата Lumia. И двете устройства разполагат с Fastlane, екран, който позволява на потребителите да преминават през любимите си приложения по-лесно и удобно. Потребителите имат достъп до приложения с доказано качество от Nokia Store, повече от една дузина магазини за приложения, разработени от външни фирми. Потребителите могат да се насладят на характерните за Nokia изживявания, включително безплатни онлайн и офлайн карти с HERE Maps, навигация “завой по завой” с HERE Drive.

Устройствата  разполагат също така и с разнообразие от предварително заредени приложения и игри, разработени от външни компании,  включително BBM,  Plants vs. Zombies 2, Viber, Vine и Twitter.

Гамата Nokia X е и достъпно въведение към популярните услуги на Microsoft, включително и безплатното облачно съхранение с помощта на OneDrive.

“Щастливи сме да прветстваме Nokia X и Nokia XL на българския пазар и сметаме, че предвид техните качества, те ще бъдат високо оценени от българските потребители,” каза Росен Петков генерал мениджър Nokia  Румъния и Балканите.“ И двете устройства са насочени изцяло към  това да обхванат растящият пазар на достъпни смартфони и да популяризрат услугите на Lumia и Microsoft.”

Nokia X, се отличава с 4-инчов  дисплей, 512MB RAM  и 3-мегапикселова камера.

Nokia XL, разполага с 768MB RAM, 4GB памет  2-мегапикселова предна камера – идеална за видеоразговори в Skype. Тя има и 5-мегапикселова основна камера с автофокус и светкавица, както и 5 –инчов дисплей. Цялата гама Nokia X се захранва от двуядрен Qualcomm Snapdragon процесор и поддържа функцията Dual SIM, която позволява на потребителите да се прехвърлят от една SIM карта на друга, за да се възползват от по-добрите тарифи.

И двете устройства ще се предлагат в ярко червено, жълто, бяло и черно.