Nokia C1

ОБНОВЕНО: В крайна сметка се оказа, че това е само концепция и нищо повече 🙁

Както знаете, Nokia вече имат един телефон, който работи с Android OS. Това е Nokia X, като към него има още няколко други модела, малко по-големи, но също работещи със значително променената от компанията версия на операционната система на Google. Сега обаче, след като Microsoft си взе своето, Nokia пак замислят телефон, който да работи с Android и това е само месеци, след като компанията ни представи Nokia N1 – първият им таблет с дроидчето.

ВИЖ ОЩЕ: КРАЯТ НА ЕДНО ПЪТЕШЕСТВИЕ ИЛИ ‘ХОБИТ: БИТКАТА НА ПЕТТЕ АРМИИ’

Nokia C1 се очаква да предложи процесор на Intel, 2GB RAM, 5-инчов 720p дисплей, 32GB вътрешна памет, 8 мегапиксела основна и 5 мегапиксела предна камера. Апаратът най-вероятно ще работи с Android 5.0 Lollipop в комбинация с Nokia Z Launcher. Като цяло няма да е нещо зашеметяващо или супер интересно. Просто телефон от среден клас, който има голям шанс да се изгуби в морето от предложения, ако не му бъде добавено нещо, което да го различава от масовката.

Nokia C1 ще бъде изработен съвместно с Foxconn и най-вероятно ще бъде обявен в началото на 2015 година. Повече информация за него не е налична, нито се знае каква ще е цената, но ние естествено ще следим всичко около Nokia, защото там явно нещата са доста по-интересни, отколкото при Microsoft.