Виртуалната реалност напоследък става много модерна и дори Nintendo забелязват това, въпреки че винаги са били една от скептичните компании. Това се вижда в един от последните им патенти, подаден още през юни месец тази година, в който те показват възможността за използването на новата си конзола Switch с VR хедсет.

Както можете да видите от скрийншота по-долу, работата на евентуалния Nintendo хедсет ще бъде подобна на тази при Google Daydream View и Samsung Gear VR — в случая Switch може да се пъха в обособен за това слот, докато самите „очила“ се носят на гланата с придържаща лента. Още според патента, джаджата за виртуална реалност може да разчита на свои собствени сензори за движение, или такива, вградени в контролерите.

Имайки предвид мнението на легендарния дизайнер на Nintendo Шигеру Миямото, може да видим такъв хедсет, а може и той никога да не бъде представен. Той споделя в интервю за The Verge, че харесва идеята на VR платформата, но към момента тя трудно би се имплементирала правилно, така че да достигне възможно най-много крайни потребители.

В края на краищата, въпросът с виртуалната реалност и Nintendo Switch остава отворен. До премиерата на конзолата има още няколко месеца (тя се очаква през март 2017), така че току-виж тя била представена с VR очила. Ако това стане, ще сме подготвени за изненадата.

Nintendo, вие сте на ход!

nintendo-switch-vr-headset-patent