Steamforged Games обявиха партньорството си с CAPCOM за… точно така! Настолна игра по Resident Evil 2! След успеха на Dark Souls: The Board Game, издателите са решили да се нагърбят с нелеката задача да пренесат на масата култовото хорър заглавие от света на видео игрите. Mat Hart от Steamforged Games и Antoine Molant от Capcom споделиха въодушевлението си от този общ проект и надеждата да отговорят на очакванията дори на най-закоравелите фенове на франчайза.

Като казах закоравели фенове – не сте очаквали, че ще играете с нещо по-различно от познатите ви герои, нали? Разбира се, че не! Освен, че ще влезете в обувките на добре познати персонажи от Resident Evil 2, всеки герой ще се различава от другите по няколко неща. Най-видното сред тях е специалното им умение. Първите обявени имена са Clare Redfield и Leon S. Kennedy (да не повярваш…). Като Clare, вашата основна задача е да подпомагате другите играчи. Можете да получавате щети, за да излекувате друг персонаж или да премахнете poison condition от себе си. Leon е вашата разузнавателна машина за убиване. Неговото специално умение е, че може да използва предмет без опасност да бъде нападнат, независимо от броя противници, които са го наобиколили.

Това не е всичко разбира се – освен различни възможности за придвижване и предмети, героите в играта ви предоставят тактически варианти спрямо оръжията, с които са екипирани в момента. Resident Evil 2 ще открие Kickstarter кампанията си тази есен. Бъдете готови, те идат!