Какво ще се получи ако сложите на едно място Стивън Кинг и Стивън Спилбърг? Поне според The Verge, резултатът ще е новият сериал на Netflix „Stranger Things“. Разбира се, това е само сравнение – тези две големи имена нямат нищо общо с продукцията, но пък вдъхновението им силно си личи.

От описанието се вижда, че действието се развива през 1983 година, когато малко момче изчезва безследно и жителите на малкото градче, в което то живее, тръгват по следите му. Ще бъдат разкрити тъмни тайни, с който никой не би искал да има нещо общо.

Както можете да разберете от трейлъра и описанието, „Stranger Things“ изглежда все едно наистина е излязъл от книга на Стивън Кинг, съвместно със Стивън Спилбърг. Това обаче не е така – създатели са братята Мат и Рос Дюфър, който са работили и по сериала „Wayward Pines“. Те са и режисьори на шест от осемте епизода на „Stranger Things“, а в главната роля пък е Уинона Райдър.

„Stranger Things“ тръгва по Netflix от 15 юли, когато за гледане ще бъдат налични всичките осем епизода. Аз лично нямам търпение да гледам този мини-сериал. А вие?